zwendellintje

Cees H, voormalig topman van het Bouwfonds Neder-landse Gemeenten, heeft waarschijnlijk niet alleen de Nederlandse gemeenten voor een paar honderd miljoen getild bij de priva-tisering van het Bouwfonds, maar ook nog een konink-lijke onderscheiding gekocht via een ambtenaar op het ministerie van VROM.

De Volkskrant heeft vanmorgen de primeur met een mooi staaltje onderzoeksjournalistiek.
Het is het zoveelste artikel in een serie over de gang van zaken bij BNG, tot tien jaar geleden een sociale projectontwikkelaar die eigendom was van de Nederlandse gemeenten. In de jaren 90 werd het echter -in het kielzog van Paars- trendy om bij semi-publieke instellingen bedrijfje te gaan spelen, met alle bijbehorende ontsporingen van dien. Wat dat betreft passen de onthullingen over Cees H prima in de reeks schandalen bij woningcorporaties in de afgelopen jaren. Ook daar maten een aantal bestuurders zich zonnekoning-gedrag aan, nadat de financiële banden met de rijksoverheid doorgesneden waren.

Toen ik na de onthulling van het bedrog bij de verkoop van Bouwfonds aan minister van justitie Hirsch Ballin vroeg om dit strafbaar feit te onderzoeken en zo nodig te vervolgen, had hij daar geen zin in. Volgens Hirsch Ballin is de mogelijke fraude bij de verkoop verjaard, dus niet meer te vervolgen. Ik vind dat gemakzuchtig. Er loopt nog een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke andere strafbare, niet verjaarde feiten gepleegd door Cees H. Dan zouden andere bewezen maar verjaarde feiten toch kunnen meetellen bij de bepaling van de strafmaat?

Daarom heb ik vandaag opnieuw schriftelijke vragen gesteld aan de ministers van VROM, BZK en Justitie: BZK 20100601 SV CeesH DEF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: