Energiesubsidies energie-intensieve industrie werken averechts

Samen met collega’s van CDA en Christenunie heb ik gisteren schriftelijke vragen gesteld aan minister Van der Hoeven, over subsidies die in een aantal Europese landen worden uitgedeeld aan de energie-intensieve industrie. Die subsidies zorgen voor oneerlijke concurrentie met Nederlandse bedrijven in dezelfde branches.

Nyrstar

De oplossing zou wat mij betreft niet moeten zijn dat Nederland óók subsidies voor goedkopere energie gaat uitdelen. Dat is water naar de zee dragen, omdat vast staat dat fossiele energie de komende decennia in prijs zal blijven stijgen. Daarom is het veel verstandiger om in te zetten op een versnelde aanpassing van onze energie-intensieve bedrijven aan de toekomstige omstandigheden, door te investeren in energie-efficiency en duurzame energie voorziening.

Lees hier mijn schriftelijke vragen: EZ 20100302 SV energietarieven-level playing field

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: