Irak-Wilders

Volgens Geert Wilders klopte er van de conclusies van het rapport Davids bar weinig: er was voldoende volkenrechtelijk mandaat om de inval in Irak politiek te steunen en voor zover dat mandaat er niet was had Nederland het recht om een eigen afweging te maken. Maar op één punt had Davids het volgens hem bij het juiste eind: de Kamer was verkeerd en onvolledig geinformeerd. Bewust. Dus steunde hij de motie van wantrouwen.

GWilders400

Dat kwam hem te staan op het verwijt dat hij opportunistisch shopt in de conclusies van Davids c.s.

Wilders kon moeilijk de conclusies over het volkenrechtelijk mandaat onderschrijven, omdat hij dan direct zijn onvoorwaardelijke steun aan Israel moet bëeindigen. De Israeli’s hebben zich nog nooit wat gelegen laten liggen aan overwegingen van de Verenigde Naties voor ze gewapenderhand bij hun buren op bezoek gingen. Maar anderzijds kon Geert het voor zijn achterban ook niet maken om een motie van wantrouwen tegen dit “schandalige kabinet” niet te steunen. Daarom toonde hij zijn grote lenigheid van geest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: