Van der Hoeven: subsidie duurzame energie 2009 gaat schoon op

Afgelopen jaar haalde minister Van der Hoeven maar éénderde van haar taakstelling voor de groei van het vermogen aan duurzame energie installaties. Dat was een belabberd resultaat. Gisteren sprak de Kamer met de minister over de realisatie over 2009 en de aanpak voor 2010 en volgende jaren.

zonnepaneel

De belangrijkste discussiepunten bij het debat: de subsidie van één miljard euro die Van der Hoeven wil uitkeren aan de initiatiefnemers van het megawindpark in de Noordoostpolder, ten noorden van Urk; welke technieken moeten nog subsidie krijgen en welke moet je gewoon verplicht stellen; de nieuwe financiering voor de SDE via een opslag op de prijs van grijze stroom.

Van de antwoorden van de minister wordt je niet vrolijk: het wordt ‘visie’ komt niet in haar vocabulaire voor. En helaas krijgt ze daarbij nog steeds steun van haar trouwe schoothondjes Liesbeth Spies en Diederik Samsom. Hoewel beiden -net als ik- vinden dat acuut gestopt moet worden met het uitdelen van subsidie aan de grote elektriciteitsproducenten voor de bijstook van houtsnippers in kolencentrales zijn ze te … om Maria op dit punt het mes op de keel te zetten. Droevige angsthazerij.

Lees hier mijn inbreng bij het debat: EZ 20091202 AO SDE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s