Direct Wonen

DirectWonen

Minister Van der Laan ziet in het intrekken van de vergunning voor lokale woningbemiddeling van Direct Wonen door de gemeente Amsterdam geen reden om alsnog met een landelijke vergunningplicht voor woning- en kamerbemiddeling te komen.

Uit de antwoorden blijkt dat Van der Laan voorbij gaat aan de essentie van het SP-voorstel voor een landelijke vergunningplicht. De bemiddelingsaktiviteiten verschuiven steeds meer naar internet, en bedrijven die vroeger in één gemeente werkzaam waren opereren nu in een veel groter gebied. Direct Wonen bijvoorbeeld in 23 gemeenten. Als al die gemeenten op grond van een lokale verordening moeten handhaven kost dat een gigantische bureaucratie.

Het is daarom veel eenvoudiger om met één landelijke vergunning te werken en ook landelijk -wij suggereerden: met ondersteuning door een meldpunt- te handhaven. Het is dan ook een mysterie dat de minister concludeert dat een landelijke vergunningplicht juist tot meer bureaucratie zou leiden. Wordt dus vervolgd.

Lees hier de volledige antwoorden op mijn vragen: VH 20091028 ANTW Direct Wonen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: