Cramer gaat ervoor. maar waarvoor?

jcramer “Ik ga ervoor!” was de conclusie van Jacqueline Cramer bij haar toespraak voor de jaarlijkse assemblee van de Club van Rome, afgelopen maandag in Amsterdam. De toehoorders vroegen zich echter wanhopig af wáárvoor Cramer eigenlijk gaat.

De minister omarmde in haar speech de conclusies van NASA-wetenschapper James Hansen, die betoogde dat kolencentrales voor 2030 uitgefaseerd moeten worden en dat CO2-afvang en -opslag (CCS) een fata morgana is. Maar Cramer gaf afgelopen twee jaar het groene licht voor vier nieuwe kolencentrales en investeert €120 miljoen belastinggeld in CCS.

Ik vroeg Cramer daarom gistermiddag tijdens het vragenuur wat ze nu eigenlijk precies bedoeld had met haar toespraak. Volgens de minister was dat volkomen duidelijk: Kolen zijn hardstikke slecht voor het klimaat, maar in de overgangsfase hebben we ze hard nodig om de schoorsteen te laten roken. Zo iets.
Na deze verheldering (…) stelde een bataljon kamerleden zich op bij de interruptiemicrofoon voor vervolgvragen, waarna de minister nog ruim een kwartier probeerde om ons te overtuigen met haar bewijs van de kwadratuur van de circel. Ik vrees dat dit niet gelukt is.

Lees hier het stenografisch verslag van mijn debatje met Cramer: 20091027 MV MIL kolencentrales

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: