debat kernenergiewet

Afgelopen week debatteerde de Kamer met de ministers Cramer en Van der Hoeven over de wijziging van de Kernenergiewet. Boven de discussie over de wet hing natuurlijk de aanvraag voor de bouw van een tweede kerncentrale bij Borssele die Delta/EPZ over anderhalf jaar wil indienen.

kerncentrale
Binnenkort ook (weer) in Nederland?

Lees hier mijn inbreng: MIL 20091001 TOE 30429 1eT SP

UPDATE 19-10
De amendementen die ik bij het debat over de kernenergiewet heb ingediend zijn op 13-10 in stemming gebracht. Het amendement over de voorhangprocedure -dat geeft de Kamer het laatste woord over alle lagere regelgeving onder de Kernenergiewet- is aangenomen. Mooi, want de Kernenergiewet is een raamwet, die heel veel zaken overliet aan “Onze minister”. Door het amendement moet “Onze minister” altijd vooraf toestemming hebben van de Kamer voor een Algemene Maatregel van Bestuur van kracht wordt.
Mijn amendementen over het publieke eigendom van kerncentrales en het laatste woord aan de Kamer over een vergunning voor een nieuwe kerncentrale haalden het niet.

Meer over dit onderwerp in het dossier kernenergie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: