Uitzending Hart van Nederland over gevaarlijke geisers

SBS Hart van Nederland had gisteren een reportage over uit IJsselstein (Ut), over open keukengeisers zonder afvoer, die een gevaar zijn voor de gezondheid en veiligheid van de gebruikers. Ik probeer al twee jaar om een verbod af te dwingen van open verbrandingstoestellen. De SP afdeling IJsselstein bood gisteren een zwartboek aan de wethouder wonen aan.

Keukengeiser

Open geisers onttrekken hun verbrandingslucht aan het vertrek waar ze hangen. Doordat woningen steeds dichter worden in het kader van energiebesparingsprojecten wordt het risico steeds groter dat er onvolledige verbranding optreedt, waardoor koolmonoxide kan ontstaan. Dat is een reukloos en dodelijk gas.
Het probleem wordt nog groter bij keukengeisers die geen afvoerkanaal hebben. De verbrandingsgassen komen dan in de binnenlucht terecht. Dan is het logisch als er vervolgens gezondheidsklachten ontstaan bij de bewoners.

Kijk hier de reportage terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: