Megasucces SP: slimme meter niet langer verplicht

geertreutenGistermiddag heeft de SP dankzij mijn collega Geert Reuten in de Eerste Kamer een enorm succes behaald: minister Van der Hoeven (EZ) moet een wetswijziging doorvoeren, waardoor de uitrol van slimme meters niet langer verplicht is. Daarmee wordt mijn amendement 31374-22, dat vorig jaar in de Tweede Kamer met een krappe meerderheid verworpen werd, alsnog uitgevoerd.

Destijds kreeg ik steun van VVD, GroenLinks, PVV, SGP en Partij voor de Dieren. Daar zijn in de Eerste Kamer dankzij Geert Reuten de Christenunie en D66 bijgekomen, waardoor de minderheid omsloeg in een meerderheid.
Wat ons nog rest is te controleren of minister Van der Hoeven bij de uitwerking van de novelle zich houdt aan ons wijzigingsvoorstel: 20080619-amd-31374-22-jansencs-vrijwillige-uitrol

Ik ben sinds september 2007 bezig geweest met de slimme meter. Bij mijn kritische opstelling heb ik van meet af aan veel steun gehad van Michiel Karskens van de Consumentenbond en later ook van TROS-Radar. Het is een grote voldoening dat dit uiteindelijk resultaat gehad heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: