Van der Laan: “Dan verkoop je je huizen toch”

Het valt reuze mee met de financiële positie van de woningcorporaties, vindt minister Van der Laan. Dat blijkt uit zijn antwoorden op mijn vragen over het WSW-verslag over 2007, waaruit bleek dat steeds minder corporaties in staat zijn om hun investeringen te bekostigen vanuit de normale kasstromen. Zijn remedie: “dan verkoop je je huizen toch?”

De invoering van de Vennootschapsbelasting ondermijnt de financiële basis van de corporaties, dat begint inmiddels bij steeds meer mensen door te dringen. En Van der Laan leek dat bij het kennismakingsdebat ook te vinden. Maar inmiddels zit hij klaarblijkelijk ook al onder de plak van Wouter Bos, net als zijn voorgangster. En je weet hoe het daarmee is afgelopen…

Lees hier het antwoord op mijn vragen: vh-20090312-antw-wsw

Meer lezen?
Zie dossier vennootschapsbelasting woningcorporaties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: