Bosbelasting zorgt voor kortwieken corporatie investeringen

Woningstichting Den Helder schrapt voor 66 miljoen euro aan investeringen. Daarnaast wordt voor 107 miljoen euro aan projecten een of meer jaren uitgesteld. Dit is het gevolg van de invoering van vennootschapsbelasting voor corporaties alsmede de Vogelaarheffing.

denhelder
Den Helder: niet alleen geplukt door Hulman, maar ook door Bos

Jaarlijks kosten deze beide heffingen de Woningstichting op korte termijn zo’n 4 miljoen euro en op de lange termijn 7 miljoen euro, waardoor de Woningstichting zo’n 140 miljoen euro minder kan lenen om de investeringsprojecten uit te voeren. Ondanks deze bezuinigingen zal de Woningstichting de komende vijf jaar nog zo’n 169 miljoen euro in de stad investeren. Dit investeringsniveau is het dubbele van wat andere corporaties in het land doen.

[persbericht woningstichting Den Helder, 23 februari 2009]

Kijk: dat bedoelde ik nou bij het debat van vorige week over de woningbouwmarkt

Meer lezen?
Zie dossier venootschapsbelasting woningcorporaties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: