Stadsverwarmingscentrale publiek bezit

De NUON-stadsverwarmingscentrale op het Utrechtse bedrijventerrein Cartesiusweg is en blijft publiek bezit. En omdat de NUON-directie dat vergeten is zorgde het SP-laserteam gisteravond voor de projectie van een herinneringsboodschap op de centrale. Een feestelijk gezicht voor de passerende treinpassagiers!

nuon-utrecht

De stadsverwarmingsklanten van Essent, NUON en Eneco zouden extra de klos zijn als de privatisering doorgaat. Zij zijn immers “gebonden klanten”. Voor elektriciteit en gas kan je nog overstappen naar een concurrent als je ontevreden bent, maar bij stadsverwarming is dat niet mogelijk. Bij de behandeling van de Warmtewet heeft de SP voorgesteld om daar iets aan te doen, maar helaas vonden de indieners Ten Hoopen (CDA) en Samsom (PvdA) dat niet nodig. Dat is een extra argument om NUON & co niet te verkopen!

Meer lezen?
Zie Dossier splitsing en privatisering energiebedrijven en dossier warmte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: