Ziet zelfs de VVD het licht?

Opmerkelijk nieuws uit Oudenbosch. Mark Rutte meldde daar op de nieuwjaarreceptie van de plaatselijke VVD-afdeling dat hij zich zorgen maakt over de energievoorziening als Essent wordt verkocht aan RWE. Hij wil een vinger in de pap hebben bij de verkoop van het energiebedrijf en de voorwaarden waaronder dat eventueel zou moeten gebeuren. Daarmee tapt hij uit een héél ander vaatje dan zijn fractiegenoot Halbe Zijlstra die de deal tussen Essent en RWE afgelopen zaterdag tijdens een debat met mij bij Spijkers met Koppen nog bejubelde.


Rutte heeft iets te lang achterover geleund. Maar heeft hij nu het licht gezien?

Het voortschrijdend inzicht van de VVD komt wel rijkelijk laat. De partij is de grootste pleitbezorger van de liberalisering van de energiemarkt en was ook een groot voorstander van de splitsingswet die de verkoop van Essent mogelijk maakt.

Krokodillentranen dus. Maar Mark, je kan nog iets doen! Roep je statenleden en gemeenteraadsleden op om de verkoop te blokkeren.

Meer lezen?
Zie Dossier splitsing en privatisering energiebedrijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: