Fraude met toewijzing huurwoningen

Vandaag openden de GPD-bladen met het bericht dat er mogelijk op grootschalig niveau wordt gefraudeerd met de toewijzing van huurwoningen. Prille woningzoekenden betalen een paar honderd euro aan een medewerker van een woningcorporatie en staan plotseling bovenaan de wachtlijst op een huurwoning. Wat mij betreft een schandalig misbruik van de woningnood in Nederland.

Daarom heb ik hierover schriftelijke Kamervragen gesteld aan minister Vogelaar. Wat mij betreft moet het toezicht op de toewijzing van huurwoningen flink worden aangescherpt, bijvoorbeeld door een steekproefsgewijze controle op het woningtoewijzingssysteem. Minister Vogelaar kan dit meteen opnemen in het wetsvoorstel over de wijziging van de Huisvestingswet, die zij op dit moment voorbereidt.

vh-20090817-sv-fraude-bij-woningtoewijzing

Meer lezen? Zie dossier Huisvestingswet-Rotterdamwet-Woonruimteverdeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: