Goed risicobeheer

De Amerikaanse bank Lehman Brothers staat aan de rand van een faillissement. De waarde van het aandeel daalde tussen januari 2007 en afgelopen vrijdag van $86 naar $3,65. Oorzaak: volslagen onverantwoord opereren op de markten van financiële derivaten. Topman Richard Fuld is nu de kop van jut.


Richard Fuld, volgens New York Magazine de bezitter van het meeste vileine gezicht op Wall Street.

Volgens het Financieele Dagblad kreeg Fuld echter over 2007 nog een bonus van $40 miljoen vanwege ‘goed risicobeheer’. NY Magazine gaf als motivatie voor het douceurtje: “…. because Lehman’s losses from underwriting of mortgage-backed bonds were not as bad as analysts expected.”

Dus, onderpresterende Nederlandse managers: er is nog hoop op een mooie gratificatie met de kerst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: