Kwaliteit taalcursussen dramatisch

Gisteren debatteerde de Kamer voor de eerste keer met minister Vogelaar, die de nieuwe portefeuille wonen, wijken en integratie onder haar hoede krijgt. Tijdens haar introductietoespraak kwam ze met een schokkende mededeling: 50% van de deelnemers aan de taalcursussen in het kader van de inburgerings- trajecten haalt bij het afsluiten van deze opleiding niet het beoogde taalniveau.

Inburgeringscursus
(foto gemeente Utrecht)

In het regeerakkoord is extra geld uitgetrokken voor het vergroten van het aantal taalcursussen. Ook zou de lat voor het taalniveau van de cursisten hoger gelegd gaan worden. Nu blijkt dat zelfs de huidige ambities in de verste verte niet waargemaakt worden. De erfenis van Verdonk, die meer aandacht had voor uitzetten dan voor inburgeren?

Verder was er tijdens het debat veel aandacht voor de selectie van de 40 aandachtswijken, waar de komende jaren extra geld voor wordt uitgetrokken. In tegenstelling tot Staf Depla (PvdA) vind ik het niet verstandig om een alles-of-niets strategie te volgen bij de wijkaanpak.

Lees hier mijn inbreng bij het debat:

KennismakingWWI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: