Blok: geen idee wat die studentenkamers kosten. En ik wil het niet weten ook.

Dat is kort samengevat het antwoord van minister Blok (wonen/rijksdienst) op schriftelijke vragen die ik hem tijdens het zomerreces stelde over het onderzoek naar de huurprijzen van kamers in de studentensteden. Savills deed onderzoek in een aantal Europese landen, waarbij het bureau concludeerde dat Amsterdam van alle onderzochte Europese steden de zilveren medaille wint qua woekerhuren. Mijn woorden.

Ik vroeg Blok om in te gaan op mijn rekensom dat bij een vierkante meterprijs van €30/m2 in Amsterdam het huurniveau van een studentenkamer inmiddels vier keer zo hoog is als bij een doorsnee sociale huurwoning. De minister antwoord droog: “Vanwege het ontbreken van valide en betrouwbaar onderzoek over huurprijzen voor studentenkamers en de ontwikkeling daarvan (zie ook antwoord 2), is er geen inzicht in de hoogte en ontwikkeling van de vierkante meterprijs.” That’s it. Je zou verwachten dat een minister van Wonen in zo’n geval denkt “dat laat ik eens uitzoeken”, maar dan heb je in dit geval buiten de liberale waard gerekend.

Op 18 september is er een debat over studentenhuisvesting. Wat mij betreft is een van de actiepunten een beter inzicht in de omvang en de prijzen van het aanbod in de Nederlandse studentensteden.

Lees hier de antwoorden op mijn schriftelijke vragen: VH 20130906 ANTW huren studentenhuisvesting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: