Kamp: afwikkeling schade aardbevingen duurt langer

Minister Kamp bevestigt vandaag, in antwoord op schriftelijke vragen van mijn zijde, dat de afwikkeling van aardbevingsschade door gaswinning op dit moment langer duurt dan wenselijk. Reden daarvoor is het grote aantal meldingen na de aardbeving van februari 2013. Kamp heeft met de NAM de principeafspraak dat de schade binnen drie maanden getaxeerd wordt.


mag dit a.u.b. wat sneller afgehandeld worden?

Inmiddels heeft de NAM extra taxateurs gecontracteerd, waardoor de doorlooptijd weer korter zou moeten worden. Ik vind dat Kamp hardere afspraken moet maken met de NAM over de termijnen. Mensen moeten snel weten waar ze aan toe zijn, en ingeval er overeenstemming is over de hoogte van de schade moet er snel worden uitbetaald, zodat het herstel kan beginnen. Bij het eerstkomende overleg over de gaswinning zal ik de minister daarop aanspreken en zonodig ook een voorstel aan de Kamer voorleggen.

Lees hier het antwoord op mijn vragen: 20130902 ANTW EZ schadeafhandeling aardbevingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: