Reces

Wat doet een mens in het reces? Wat mij betreft het volgende.

Maandag: werkbezoek aan Vlaardingen, waar mijn oude beleidsmedewerker wonen/energie Arnout Hoekstra tegenwoordig wethouder is. Het thema van het bezoek is de wijkaanpak en de effecten van het kabinetsbeleid. Harrie Bosch, die ik nog ken als PvdA-wethouder wonen in Utrecht, is tegenwoordig directeur van corporatie Waterweg Wonen. Wellicht kan hij me uitleggen wat de baten zijn van de wonen-paragraaf van het regeerakkoord.
’s middags: naar de Tweede Kamer, om een meter papier op mijn bureau weg te werken.

Dinsdag: Eerst fractieoverleg, dat gaat in de recesperiode gewoon door. Daarna werkoverleg met Leonie Tijdink, griffier van de commissie Infrastructuur & Milieu van de Tweede Kamer. De staf van de Tweede Kamer zorgt ervoor dat alle creatieve ideeën van kamerleden voor hoorzittingen, ronde tafelgesprekken, algemeen overleggen, bijzondere procedures en wat dies meer zij, niet in het stadium van leuk idee blijven steken.
Rob Burghard van EnerGQ komt langs om iets te vertellen over een slim concept voor het monitoren van energieverbruik door kleinverbruikers. En daarna komt Jan Willem van der Groep me bijpraten over De Stroomversnelling, een initiatief van 4 bouwbedrijven en 6 woningcorporaties om 100.000 te renoveren tot het niveau ‘energie-neutraal”. Nobel, maar ik betwijfel (nog) of dat per saldo positief uitpakt voor de woonlasten van de huurders.

Woensdag:
Eerst een interview met Melanie Provoost. Daarna samen met mijn VVD-collega Renè Leegte in gesprek met een aantal Eneco-specialisten over onze motie voor een (optioneel) kwartier-electriticiteitstarief voor kleinverbruikers. Dan naar Nieuwegein voor spreekbeurt voor het bestuur van makelaarsvereniging NVM ter gelegenheid van de presentatie van de verkoopcijfers over het 2e kwartaal. Ik sluit de dag af met een werkbezoek aan Vialis, een dochteronderneming van Volker Wessels, gespecialiseerd in verkeersregelsystemen.

Donderdag:
Wellicht eerst een bezoek aan het provinciehuis in Maastricht, voor een gesprek met gedeputeerde Beurskens over het SP-CDA-PvdA wandel- en fietsinitiatief. Aansluitend een werkbezoek aan Kerkrade over de wijkaanpak en de woningcorporaties. Met een beetje mazzel na afloop een barbecue met de huurders.

Vrijdag:
Nog helemaal NIETS ingepland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: