Citaat van de dag

“Er is een stok achter de deur nodig”.

(Marcel Engels, Uneto-VNI, Cobouw, 3 november)

Cobouw interviewde Engels en vertegenwoordigers van Bouwend Nederland, EnergieNed en Aedes over de resultaten van het convenant Meer met Minder uit januari 2008. In het convenant spraken genoemde partijen samen met het minister van VROM af om in vier jaar tijd minstens 500.000 woningen twee labelstappen te verbeteren. Als je bedenkt dat er in Nederland zeven miljoen woningen staan leek die ambitie mij destijds tamelijk miezerig. Het zou in dat tempo immers 64 jaar duren om de hele voorraad twee stappen te verbeteren.

Waarschijnlijk worden die 500.000 woningen wel gehaald, maar uitsluitend dankzij de complexgewijze aanpak van de sociale huurvoorrraad door de woningcorporaties. In de koopvoorraad gebeurt er weinig, heel weinig. Dat is het gevolg van de versnippering, en het ontbreken van voldoende sterke prikkels in de vorm van wetgeving of fiscale maatregelen. Conclusie van voorzitter Calon van Aedes over Meer met Minder: “Meteen mee kappen”.

Misschien moet dit kabinet alsnog de voorstellen van de SP bij het debat Schoon en Zuinig (nov 2007) uitvoeren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: