Nu doorpakken met minimum grootte VVE’s

Minister Vogelaar gaat prioriteit geven aan Vereniging van Eigenaren (VVE’s) van koopappartementen. De minister wil VVE’s gaan activeren en stimuleren om zo het achterstallig onderhoud aan koopappartementen terug te dringen. Dit is naar mijn mening een hele goede zaak. Wat mij betreft zou zij daarbij met name moeten kijken naar de kleinste VvE’s (minder dan tien woningen), die het vaakst problematisch functioneren.

AchterstalligOnderhoud

Wat mij betreft worden VVE’s ook meer gestimuleerd om energiebesparingsmaatregelen te treffen. Als we met gerichte maatregelen de VVE’s kunnen stimuleren om de woningen bijvoorbeeld beter te isoleren, dan slaan we drie vliegen in één klap: er wordt minder energie verbruikt wat goed is voor de verlaging van de CO2-uitstoot, de investeringskosten voor de bewoners zijn door de collectieve aanpak lager en de energierekening gaat omlaag.

Ik zou overigens ook graag willen dat eigen woningbezitters die geen VVE hebben -bijvoorbeeld in rijtjeshuizen- ook worden gestimuleerd om samen met hun buren energiebesparingsmaatregelen te nemen. Voor hen geldt namelijk hetzelfde; de investering is lager en de energielasten dalen. Binnenkort meer hierover.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: