Vogelaar mag geen toestemming geven voor megacorporatie

SP-Kamerlid Paulus Jansen vindt dat minister Vogelaar (WWI) geen toestemming mag geven voor de fusie tussen de woningcorporaties Ymere en De Woonmaatschappij. “Een Kamermeerderheid sprak vorig jaar al uit dat fusies die leiden tot een corporatie van meer dan 10.000 woningen verboden moeten worden, tenzij het maatschappelijke meerwaarde heeft. Deze fusie leidt tot een megacorporatie van 80.000 woningen met geen enkele meerwaarde. Dat is zeer ongewenst.

De SP wil dat Vogelaar op korte termijn in de Kamer komt uitleggen waarom zij geen actie onderneemt tegen de voortgaande fusiegolf in de corporatiesector. Jansen stelde drie weken al de kwaliteit van de dienstverlening bij megacorporaties aan de orde. Die blijkt op grond van recent onderzoek van het Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector (KWH) slechter te zijn dan bij kleinere corporaties.

Jansen maakt zich grote zorgen over de voortgaande schaalvergroting: “Er dreigt een zelfde situatie te ontstaan als in het onderwijs, de thuiszorg en de welzijnssector, waar instellingen zich na een vergelijkbare megafusie vooral nog druk lijken te maken over hun eigen bedrijfsvoering en de belangen van hun klanten vergeten. Daarom moet de omvang beperkt blijven tot maximaal 10.000 woningen. Zo blijft de corporatie goed controleerbaar en is de afstand tot de huurders beperkt.

Bron: http://www.sp.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: